Kevade superstaar karulauk on lõpuks kohal ja nüüd on õige aeg seda ilma igasuguse mõõdu- ja piiritundeta oma toitudesse lisada, et oma talvest kurnatud keha mitmevägise karulauguga turgutada. Kui endal ei ole mahti karulauku korjama minna, siis piisab käigust Keskturule, kus karulaugu pakkujaid on hetkel palju ja võid kohe mitu punti koju valmis osta. Karulaugupesto on kevadel pea kohustuslik ja seda tasub muuhulgas sügavkülma järgmiseks talveks valmis teha. Kui aga esimene karulaugupesto tegu on tehtud, võib ette võtta karulauguse suvikõrvitsapasta valmistamine.

See pasta on oma olemuselt ka justkui kevade kuulutaja on erksa rohelisusega ja värske maitsega. Võtmekomponendiks on siin lisaks karulaugule pikalt pannil oliiviõlis kümmelnud ja küpsenud sibul ja suvikõrvits. Ka need viljad leiad Keskturult ja võrreldes talviste tuimade suvikõrvitsatega on müügile ilmunud õrna kevadise olemisega mahlased suvikõrvitsad.

Karulaugupasta suvikõrvitsaga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 sibul hakituna
  • 2 keskmise suurusega suvikõrvitsat õhukeste viiludena
  • 300 g spagette
  • Sidrunimahla
  • Oliiviõli
  • Parmesani juustu
  • Soola ja pipart

Karulaugupesto:

  • 1 punt karulauku
  • 2-3 sl päevalilleseemneid
  • 50 g parmesani või Forte juustu
  • 1-1,5 dl oliiviõli
  • Soola

Valmistamine

  • Kuumuta pannil 2-3 sl oliiviõli. Lisa pannile hakitud sibul ja hauta vaiksel kuumusel kümmekond minutit. Sega aeg-ajalt. Lisa pannile suvikõrvits ning veidi soola. Hauta vaiksel kuumusel 15-20 minutit vahepeal pannitäit segades. Vajadusel lisa pannile veidi vett, kui pannitäis liiga kuivaks tõmbub.
  • Vahepeal valmista karulaugupesto. Selleks tõsta tükeldatud karulauk, riivitud parmesani või Forte juust, päevalilleseemned, õli ja sool purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks.
  • Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele. Kurna sõelal ja pane veidi pastakeeduvett kõrvale. Maitsesta pannil olevad sibul ja suvikõrvitsad soola, pipra ja sidrunimahlaga. Lisa pannile spagetid ja veidi pastakeeduvett ja sega kõik läbi. Tõsta taldrikule, lisa pastale mõned lusikatäied pestot, täiendavalt riivitud parmesani juustu ja nirista pastale veel oliiviõli. Serveeri kohe

Postitus sündis koostöös Keskturuga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.