Lõpuks ometi on ilmad korralikult soojaks minemas ja ees seisab täiesti suviste temperatuuridega nädalavahetus. Mõnus! Aeg oma toitudega õue kolida.

Suvisel soojal ajal ei kisu vist kedagi pliidi juurde ega isuta soojendavate suppide järgi. See on just see hetk, kus saad kiirelt ja vähese vaevaga endale maitsva suvesupi valmis kombineerida. Soolakas heeringas on siin supil aktsendiks, mis aitab peedi magusust ja keefiri hapukust ilusasse maitsetasakaalu sättida. Kasutades Vici traditsioonilist õlita heeringafileed jääb ära ka õliga lödistamine ja supi võib valmis teha kasvõi terrassil päikest ja suvesooja nautides. Haki vaid koostisosad valmis, kalla vedelik peale ja tõsta veidikeseks jahedasse maitsestuma. Pärast on hea nautida või ka külalistele pakkuda. Peale puista ohtralt maitserohelist ja õnnelikud on need, kellel murulauk või ka tillipeenar omal aias rohetamas.

Jahutav suvesupp heeringa, keefiri ja peediga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 200 g Vici traditsioonilist õlita heeringat tükeldatuna
  • 2-3 keedetud peeti hakituna
  • 3-4 värsket soolakurki hakituna
  • 2 keedetud muna hakituna
  • Paar keedetud kartulit soovi korral, hakituna
  • Punt rohelist sibulat või murulauku hakituna
  • 5 dl külma puljongit või vett
  • 5 dl keefirit või petti
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Mädarõigast kas värsket riivituna või purgist

Valmistamine

  • Tükelda heeringas. Haki peedid, kurk, muna ja kartulid. Sega omavahel keefir või pett ja puljong või vesi. Kalla sinna sisse heeringas, hakitud peedid, roheline sibul, muna, kartulid ja kurk. Jäta mõned tükid heeringat ja veidi hakitud muna kaunistamiseks. Sega läbi ja maitsesta supp soola, suhkru, mädarõika ja hakitud ürtidega. Võid supi maitsestamiseks kasutada ka soolakurgi vedelikku. Serveerides puista supile peale hakitud ürte ja säti supile mõned heeringatükid ja hakitud muna.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.