Ohtra juustuga üleküpsetatud lillkapsasteigid on mõnus taldrikutäis, mida sobib serveerida nii iseseisva roana või pakkuda liha või kala juurde kõrvalroaks. Sellisel kujul valmistatud lillkapsasteike naudivad sageli ka need, kes muidu liiga suured köögiviljasõbrad ei ole. Ja nagu paljude juustuga üleküpsetatud toitude puhul, siis kehtib ka siin see reegel, et juustuga ei tohi koonerdada. Pigem rohkem kui vähem.

Lillkapsad saavad enne viimast ahjus valmis küpsetamist lõppviimistluse riivitud Džiugase juustust, mis on rikkaliku maitsega laagerdunud juust.

Džiugas juustud on laktoosivabad ja valikus on mitme erineva laagerdusajaga juuste, mis igaüks omamoodi maitsev ja iga erineva juustuga saab toidule pisut erineva maitsenüansi lisada. Saadaval on ka riivitud juustu variant, mis sobib hästi siis, kui endal kiire ja juustu riivimiseks aega napib.

Riivitud juust aitab aega kokku hoida ja sobib siin kasutamiseks ka väga hästi
Ühest lillkapsast saab kolm prisket steiki. Piserda neid soola, pipra, ürtide ja oliiviõliga ning…
…määri siis steikidele tomatikastet

Juustuga üleküpsetatud lillkapsasteigid

Aeg kokku 40 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 suurem lillkapsapea
  • 2 sl oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • 1 tl kuivatatud Itaalia ürte pune, oregano, basiilik
  • 2 dl marinara vm tomatikastet
  • 200 g riivitud Džiugase juustu
  • 125 g mozzarella juustu
  • Värsket basiilikut

Valmistamine

  • Lõika lillkapsas ca 1 cm paksusteks steikideks nii, et lillkapsa juurikas õisikut kinni hoiaks. Ühest lillkapsast peaks saama sel moel lõigata 3-4 steiki.
  • Tõsta lillkapsasteigid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale ka kuivatatud ürdisegu. Tõsta eelkuumutatud ahju 220 kraadi juurde umbes 30 minutiks. Korra võid küpsemise ajal steike ka ümber keerata.
  • Võta ahjuplaat ahjust välja ja määri igale lillkapsaviilule marinara kastet. Laota peale väiksemaks rebitud mozzarella juust ja puista peale Džiugase juust. Lülita nüüd ahi grillrežiimi peale ja küpseta lillkapsasteike grillelemendi all mõned minutid ehk seni kuni juust on sulanud ja kuldne.
  • Tõsta ahjust välja ja serveerides lisa värsket basiilikut. Naudi soojalt.

Postitus sündis koostöös Džiugas juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.