Ma ei ole väga suur koogisõber, aga kui koogisöömiseks läheb, siis eelistan alati selliseid mõrkjamat tüüpi ja vähemagusaid kooke. Seepärast on kohvimaitseline ja tumeda šokolaadiga kook just minu vereringe jaoks sobiv. Kohvi ja tumeda šokolaadi kooslus on selline, millega ei libastu ka toorjuustukoogi puhul. Mõnusalt maitsetihe ja tugevamaitseline kook on justkui loodud kohvi kõrvale nautimiseks. Tõelised hetked endale, kui aurav ja piimavahuga kohv ning kreemjas magusmõrkjas kook kokku saavad.
Koogi valmistamiseks ja koogikõrvase kohvina kasutasin ma Merrildi Barista Cremoso kohviubadest valmistatud kohvi. Need oad annavad tulemuseks kreemja ja aromaatase maitsega kauakestva vahukihiga kohvi, milles on tunda ka šokolaadinoote. See heleda röstiga kohviuba sobib hästi espresso, latte macchiato või cappuccino valmistamiseks. Kohvi valmistamiseks tuleks doseerida 6 g kohvi 150 ml tassi kohta. Merrild Barista Cremoso ube on aeglaselt ja madalal temperatuuril röstitud, mis annab tulemuseks heas tasakaalus ja pehme maitsega kohvi.
Nendest samadest ubadest valmistatud espresso kohvi kasutasin ka koogi valmistamisel ja hiljem koogi kõrvale. Väga mõnus kohvielamus!
Kohvimaitseline šokolaadi-toorjuustukook
Koostisosad
Koogipõhi:
- 150 kakaoküpsiseid
- 50 g võid
Toorjuustu vahekiht:
- 250 g tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
- 400 g toorjuustu
- 1-1,5 dl suhkrut
- 2×30 ml Merrild Barista Cremoso ubadest valmistatud kanget espressot
- 4 tk suuremat muna
Šokolaadi-kohvikate:
- 1 dl 35%-list koort
- 150 g tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
- 30 ml Merrild Barista Cremoso ubadest valmistatud kanget espressot
- 2 sl Vana Tallinna likööri soovi korral
- Kaunistamiseks pohli vaarikaid, mustikaid või ka riivitud šokolaadi
Valmistamine
- Põhja valmistamisek pururusta köögikombainis kakaoküpsised. Sulata või. Sega või ja küpsisepuruga ning vajuta saadud purusegu 24cm-se läbimõõduga lahtikäikva koogivormi põhjale. Küpseta 180 kraadi juures ca 5 minutit. Jahuta.
- Toorjuustukihi valmistamiseks haki šokolaad väikesteks tükkideks ning sulata veevannil või mikrolaineahjus.
- Sega omavahel toasoe toorjuust, suhkur ja kohv kuni ühtlase massi moodustumiseni. Sega ükshaaval sisse munad, nirista siis pidevalt segades sulatatud šokolaad. Sega läbi ja kalla eelküpsetatud põhjale, Küpseta 170 kraadi juures ca 1 tund. Jahuta täielikult.
- Katte jaoks kuumuta pliidil koor ja lisa tükeldatud šokolaad. Lase šokolaadil sulada, sega läbi ja lisa ka espresso kohv. Sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda ning kalla jahutatud koogile. Lase kattel külmas korralikult taheneda.
- Tõmba koogi ääred vormi serva küljest lahti ning libista suurema noa või spaatli abil kook koogialusele. Kaunista marjade või riivitud šokolaadiga.
Selle koogi võib ka mõni päev varem valmis teha, mahlasena püsib kook pikalt.
Naudi koos hea kohviga!
Veel infot Merrild Barista Cremoso ja Espresso kohviubade kohta.
Merrildi Barista kõrge kvaliteediga kohviube iseloomustab hea tasakaaluga maitse- ja aroomikooslus. Merrildi kohviube on röstitud aeglaselt õrnalt. Cremoso ubadel on hele röst ja Espresso ubadel keskmine röst.
Merrild Barista Cremoso on kauakestva vahukihiga ning ümara ja tasakaalustatud maitsega kohv, milles on tunda šokolaadinoote. Maitse on kreemjas ja aromaatne.
Merrilt Barista Espresso on seevastu intensiivne parimatest kasvupiirkondadest pärit ubadest sündinud kohv, mille täidlases maitses on tunda kakao- ja puidunüansse. Maitse intensiivne ja täidlane.
Postitus sündis koostöös Merrildiga.
Vasta