Kihilised sidrunimaitselised mahlase vahekihiga koogiruudud
on hõrk vahepala või kohvikõrvane. Kuigi kihte on kokku kolm, ei ole koogi enda
valmistamine sugugi liiga keeruline või kaelamurdev ettevõtmine. Hapuka
pealmise sidrunikihiga flirdib siin koogis kreemjas keskmine kiht Farmi
köögikreemist. Köögikreemi asemel võid kasutada ka toorjuustu. Tulemus jääb mõlemal juhul väga maitsev.
Selline kook maitseb hästi ka neile, kes muidu suuremad
magusasõbrad ei ole, sest hapukas sidrun aitab magusat maitset hästi tasakaalus
hoida.

Kihilised sidruniruudud

Kogus: 8-10-le
Muretainakiht:
100 g võid, külmana
3 dl speltajahu
0,5 dl suhkrut
Näpuotsatäis soola
1 muna
Köögikreemitäidis:
400 g Farmi köögikreemi (või Farmi toorjuustu), toasoojana
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1-2 sl sidrunimahla
Sidrunikiht:
4 suuremat muna
1,5-2 dl suhkrut
1,5 dl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor (kasuta võimalusel ökosidruneid)
2 kuhjaga supilusikatäit tärklist
Serveerimiseks tuhksuhkrut
Muretainakihi jaoks tõsta külm tükeldatud või köögikombaini.
Lisa suhkur, sool ja jahu ning töötle kõik ühtlaseks puruks. Lisa muna ja
töötle massi seni, kuni moodustub ühtlane tainapall. Laota tainas
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (ca 20×30 mõõduga). Küpseta 180 kraadi
juures ca 12 minutit, kuni tainapind on kuiv, kuid mitte pruunistunud.
Valmista köögikreemi vahekiht. Selleks sega esmalt
köögikreem ühtlaseks kreemjaks massiks, lisa munad, suhkur, vanillisuhkur ja
sidrunimahl. Kalla eelküpsetatud põhjale ja aseta siis 160-170 kraadisesse ahju
ca 15 minutiks.
Valmista pealmine sidrunikiht. Selleks sega omavahel muna
suhkruga ühtlaseks. Lisa sidrunimahl ja tärklis. Sega läbi ja kalla
ettevaatlikult kallates eelmisele poolküpsele vahekihile. Küpseta 160 kraadi
juures ca 25 minutit. Tõsta ahjust välja. Jahuta täielikult ja puista siis
peale tuhksuhkrut. Lõika koogist ruudud. Kook on kõige parem jahedana, seega
säilita kooki külmkapis.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.