Nädalavahetus läheneb ja koogiteema on taas päevakorral. Tahaks ju midagi head, eriti kui sõbrad on külla tulemas või oled ise sõpradele külla minemas ja soovid midagi maitsvat näppu võtta. Toorjuustukook on alati kindla peale minek, eriti kui selle toorjuustukoogi põhjaks on tervislik röstitud müslist ehk granolast valmistatud koogipõhi. 
Krõbe granola sobib väga hästi ka tervislikuks koogipõhjaks.
Selleks tuleks granolat eelnevalt veidi peenemaks jahvatada ja siis võiga
segada. Nii saad tulemuseks mõnusa tervisliku kaerast koogipõhja, mille katteks
võid valmistada klassikalise mahlase toorjuustukoogi. Koogile võid juurde
pakkuda hapukasmagust vaarikastet, mis selle koogi puhul on kui kirsiks tordil.

Granolapõhjal kreemine toorjuustukook vaarikakastmega

Kogus: 8-10-le (20-cm
läbimõõduga kook)
Koogipõhi:
50 g võid, sulatatuna
Toorjuustukiht:
400 g toorjuustu, toasoojana
3-4 sl suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
Hapukoorekate:
150 g hapukoort
2-3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Vaarikakaste:
300 g vaarikaid (sobivad ka külmutatud vaarikad)
3-4 sl suhkrut
Purusta granola köögikombainis peenemaks ja sega siis
sulatatud võiga. Suru saadud puru küpsetuspaberiga vooderdatud ca 20-22 cm
läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Tõsta jahedasse.
Täidise jaoks sega toasoe toorjuust esmalt ühtlaseks ja lisa
siis suhkur, vanillisuhkur ja muna. Kalla saadud segu eelnevalt koogivormi
surutud müslipõhjale ja tõsta eelkuumutatud ahju 160 kraadi juurde ca 50
minutiks. Tõsta ahjust ja jahuta veidi.
Sega hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning kalla siis
toorjuustukihile peale. Tõsta ahju kuumus 220 kraadini ning tõsta siis kook ca
5 minutiks ahju, kuni pealispind veidi hüübib. Tõsta ahjust ja jahuta
täielikult.
Vaarikakastme jaoks purusta vaarikad koos suhkruga ja suru
siis läbi sõela. Serveeri koos toorjuustukoogiga.

Retsept valmis koostöös Paulunsi müslide ja granolatega. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.