Kevadiselt värviline ja kerge salat ühendab endas rohelised põldoad, soolakad juustulaastud ja suitsukala ning mõnusad tillukesed vutimunad. Mõnus lihtne salat, mis vajadusel sobib isegi pidulauale sättimiseks. Tegemist on mõnusa maitseküllase ja parajalt toitva salatiga, mis peaks igati toetama täisväärtuslikku ja mitmekülgse toitumise loogikat. Viimistlemiseks höövelda peale Džiugas juustust laastusid. Need annavad salatile veel eriti lukslusliku viimistluse.



Salat roheliste põldubade, juustulaastude,
suitsukala ja vutimunadega

Valmistamisaeg:
20 minutit
Kogus:
4-le

Salatirohelist
200 g rohelisi põldube (sügavkülmutatuna, näiteks SELLISEID ja neid leiab Rimidest)
50 g Džiugas 18 kuud laagerdunud juustu
200 g suitsukala (nt kuumsuitsuskumbria),
puhastatuna
200 g kirsstomateid, poolitatuna
10 vutimuna, keedetuna
Röstitud seemneid
Sinepikaste:
1 sl täistera sinepit
1 tl mett
1-2 sl valge veini äädikat
3-4 sl oliiviõli
Soola ja pipart
Keeda esmalt vutimunad ja aedoad.
Vutimunade keetmiseks kuumuta kastrulis vesi keemiseni ja tõsta siis vutimunad
keeva vee sisse. Keeda 2  minutit 40
sekundit. “Ehmata” mune külma vee all. Jahuta ja koori. Põldubade keetmiseks
kuumuta vesi keemiseni ja keeda ube ca 4-5 minutit. Jahuta jääkülma vee all ja
koori siis ubadelt kest. Puhasta suitsukala luudest rebi väiksemateks
tükkideks. Tõmba koorimisnoaga juustust laastud. Sega kokku salatikastme
komponendid. Sega umbes poole salatikastme kogusega roheline salatipõhi. Tõsta
salatipõhi taldrikutele või vaagnale. Laota sinna peale suitsukala, aedoad,
poolitatud vutimunad, kirsstomatid ja juustulaastud. Puista peale röstitud seemneid.
Nirista peale ülejäänud salatikaste. Vajadusel viimistle veel värskelt jahvatatud
musta pipraga. Serveeri kohe.

Retsept sündis koostöös Džiugas juustudega. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.