Magushapu ja kergelt laimimõrkja maitsega kook on midagi
tõelistele koogigurmaanidele. Troopilise ja küllusliku maitsega kookose
kondenspiim on üsna hiljuti meile turule ilmunud mõnus tooraine, mille pisut
läägemagusat maitset saab laimiga ilusti tasakaalu sättida. Koostöös annavad
hapukasmõrkjas laim ja pisut ülevoolavalt magus kondenspiim tulemuseks nauditava
maitsete kooskõla. Kui kookose kondenspiima ei õnnestu leida, võid sarnast
kooki teha ka tavalise kondenspiimaga.



Troopiline laimikook kookose kondenspiimaga

Koogipõhi:
150 g Digestive küpsiseid
50 g võid
2-3 sl kookoshelbeid
Kookospiima-laimitäidis:
400 g kookospiima kondenspiima (kasutasin SELLIST
toodet)
200 g toorjuustu
1,5 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
2 laimi mahl
1 laimi riivitud koor
Kaunistamiseks:
1 dl 35%-list koort
1 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
Laimilõike ja riivitud laimikoort
Kuumuta ahi 180 kraadini. Purusta köögikombainis küpsised
ning sega need sulatatud võiga ja kookoshelvesetega. Suru purutainas
küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvormi põhjale (sobib väiksemat
sorti ca 20 cm läbimõõduga vorm). Küpseta ahjus 6-8 minutit, kuni põhi hakkab
kergelt pruunistuma.
Sega omavahel täidise ained – kondenspiim, toorjuust, vanillisuhkur,
laimimahl ja –koor. Kalla eelküpsetatud põhjale ning aseta ahju umbes 25
minutiks, kuni kook hakkab äärtest pruunistuma ning keskelt veel kergelt
võbeleb. Tõsta kook jahedasse ja lase vähemalt paari tunni jooksul täielikult
jahtuda. Jahedas kalgendub koogi täidis. Kaunistamiseks vahusta koor suhkru ja
vanillisuhkruga ning pritsi tordipritsi abil koogile. Kaunista laimiviilude ja
riivitud laimikoorega.

Retsept sündis koostöös DanSukkeriga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.