Taas on käes aeg, kus poes pakutakse kirgasoranži hurmaad. Hurmaad on nimetatud lausa jumalate viljaks ja seda magusat vilja, mis suu pisut paksuks teeb, võiks süüa mitte ainult hea maitse tõttu, vaid ka tervisekasu jaoks. Hurmaa sisaldab palju A- ja C-vitamiini, mis aitavad meil viiruste perioodil tervena püsida toetades meie immuunsüsteemi. Hurmaa kirgas värvus viitab beetakarotiini sisaldusele, mis aitab meie silmadel tervena püsida ja nägemist tugevdada. Hurmaas sisalduv magneesium toetab meie neerude tööd aidates jääkaineid kehast väljutada. Magneesiumisisalduse tõttu sobib hurmaa hästi ka sportlastele või ka neile, kes lihaskrampidega hädas. Hurmaa on heaks kiudainete allikaks ja nii on ka meie seedimine vilgas ja soolestik heas töökorras.

Lisaks hurmaale säti salatisse veel supervilja granaatõuna, punast sibulat, spinatit, kitsejuustu ja pekaanipähkleid. Sellise salatiga maiustades võid lausa tunda, kuidas tervis tugevamaks muutub.

Värvikirev vitamiinisalat hurmaa, granaatõunaseemnete ja kitsejuustuga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

 • 100 g beebispinatit
 • 2 hurmaad viiludena
 • 1 punane sibul õhukeste ratastena
 • Poole granaatõuna seemned
 • 200 g pehmet kitsejuustu
 • Paar peotäit pekaanipähkleid

Mesine salatikaste

 • 2 tl mett
 • 1-2 sl sidrunimahla
 • 4-5 sl oliivõli
 • Soola ja pipart

Valmistamine

 • Sega esmalt kokku salatikaste. Selleks sega mesi sidrunimahla, soola ja pipraga ning nirista siis pidevalt segades juurde oliivõli.
 • Sega spinatilehed umbes poole salatikastmega läbi ja säti taldrikule. Lisa taldrikule ka viilutatud hurmaa, punane sibul, granaatõunaseemned, kitsejuust ja pekaanipähklid. Nirista peale ülejäänud salatikaste ja viimistle soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe.

Vajalikud koostisosad selle salati jaoks leiad Barbora veebipoest SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.