Karulauguhooaeg on täies hoos ja tundub, et keegi ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ei sööks praegu karulauku. Arvestades seda, et koledad viirused on meie tavaelu pea peale pööranud, siis tasuks oma immuunsuse turgutamisega igal juhul tegeleda. Ja karulauk on selles plaanis üks võimas tegija.

Karulaugupesto on meie peres juba viimased kuu aeg kohustuslikuks külmkapielanikuks. Karulaugupesto, karulauguvõi ja karulauguga munavõi valmistamisest olen kirjutanud aasta tagasi SIIN postituses. Et aga sellest kolmest retseptist karulauguhooajal ei piisa, saavad nüüd blogisse põlistatud ka karulauguhummuse ja külma kastme retseptid. Mõlemad maitsvad ja mõnusad kooslused.

Karulauguhummus

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 purk 400 g kikerherneid kurnatuna
  • Peotäis karulauku
  • 1-2 sl tahiinit võid kasutada ka maapähklivõid
  • Poole sidruni mahl
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • Soola
  • Oliiviõli

Valmistamine

  • Nõruta kikerherned sõelal ja loputa külma vee all.
  • Tõsta kõik koostisosad blenderisse või purustajasse ja töötle ühtlaseks. Kui hummus jääb liiga paks lisa kas oliiviõli või vett. Maitse timmi paika soola ja sidrunimahla lisades.
  • Serveeri kas saial, leival või dipikastmena. Sobib hästi ka salatitesse lisada.

Kui hummus on meie laual pigel eksootiline, kuid samas hästi kodustatud külaline, siis koorene kodujuustusalat muna ja karulauguga on igati eestilik kooslus. Praetud kartulitega ülihea! Ka seesama kausitäis, mis pildile püütud, kadus lauanurgale tõstetuna kiirelt, kuigi kõigil oli kõht justkui äsja lõppenud lõunasöögist alles täis. Sobib hästi ka niisama söömiseks või siis võileivale sättimiseks.

Kodujuustusalat muna ja karulauguga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 300 g kodujuustu
  • 2-3 sl hapukoort
  • Peotäis karulauku tükeldatuna
  • 2 keedetud muna koorituna ja tükeldatuna
  • 2 lühikest kurki viilutatuna
  • 4 redist viilutatuna
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Tõsta kõik koostisosad kaussi ja sega läbi. Hapukoort lisa niipalju, et saad parajalt mahlase salati. Kui kasutad salatit külma kastmena, siis võid hapukoort ka rohkem lisada.
    Serveeri kas eraldi salatina, kartulite juurde külmaks kastmeks või võileivakattena.

Naudime siis kodustes tingimustes karulauguhooaega ja tugevdame ühtlasi oma tervist ja immuunsust, sest kevad ei oleks karulauguta täiuslik.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.