See on hästi maitsev ja samas lihtne ning kiirelt valmiv roog Hiinast Kantoni (või siis Guangdongi) provintsist, mida sobib näiteks kiireks argiõhturoaks kohandada. Väga maitsev jääb see roog ka Thormi taimse pihvimassiga. Juurde paku riisi  ja nii saadki paarikümne minutiga toitva ja maitsva roa valmis.

Thormi pihvimass on läbinisti Eesti toode, mis ei jää alla seni turul olnud parimatele lihaasendajatele. Kui ma ise olen seni olnud üsna ükskõikne erinevate sojamassi-laadsete lihaasenduste suhtes (no ei maitse lihtsalt, pigem söön juba päris taimset toitu), siis Thormi mass on oma tekstuurilt ja olemuselt üllatavalt lihalaadne. Thormi on valmistatud kaera- ja hernevalgust ja lisatud on ka B-grupi vitamiine, seega on tegemist igati täisväärtusliku taimseid valke sisaldava liha asendusega, mis sobib just neile, kes lihatooteid tegelikult armastavad, aga kelle jaoks on oluline ka see jalajälg, mille nad oma tarbimisvalikutega planeedile jätavad.

Minu pere neli meeshinge võtsid Thormi pihvimassist tehtud toidud kestvate kiiduavalduste saatel vastu. Kui sulle hakkas Thormi huvi pakkuma, võid lisa lugeda SIIT. Hetkel leiab Thormi pihvimassi Stockmannist, aga peatselt peaks seda olema võimalik leida ka laiemalt.

Oma pere kogemustest lähtuvalt võin kinnitada, et tegemist on igati suurepärase tootega, millel kasutusvõimalusi lugematul hulgal ja mitte ainult pihvina. Mõned retseptiideed teevad endale ka pesa siin blogis.

Kantoni panniroog taimsest massist pesas küpsenud munade ja roheliste hernestega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g Thormi taimset pihvimassi
  • 1 sibul hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna
  • 1 sl maisitärklist
  • 200 g rohelisi herneid
  • 4 muna
  • Praadimiseks õli
  • Maitsestamiseks seesamiõli
  • Serveerimiseks seesamiseemneid

Kaste:

  • 4 dl kanapuljongit
  • 2 sl austrikastet
  • 2 tl riisi- või veiniäädikat
  • 2-3 sl sojakastet

Valmistamine

  • Sega esmalt kokku kastme ained.
  • Kuumuta pannil veidi õli ja prae sibulat ja ingverit keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa siis Thormi taimne pihvimass ja prae ka see läbi. Kalla pannile kaste ja hauta kõike koos umbes 5 minutit. Lisa maitseks veidi seesamiõli. Sega tärklis vähese koguse külma veega ja kalla pannile. Lase kastmel pakseneda ja sega kastet, et tärklis ühtlaselt jaotuks ja kaste ühtlaseks pakseneks. Kalla pannile rohelised herned ja sega läbi. Tekita pannile 4 süvendit ja löö sinna sisse munad. Lase küpseda, kuni munad on soovitud küpsusastmes. Viimistle roog seesamiseemnete ja hakitud rohelise sibulaga ning serveeri aurutatud riisiga.

Retsept sündis koostöös Thormiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.