Pekingi part on Hiina pealinnast pärit nüüdseks üleilma kuulus hõrk roog, kus pearollis on krõbeda nahaga magusvürtsises marinaadis küpsenud part, mida serveeritakse koos õhukeste pannkookide ja köögiviljade ning maitseküllase kastmega. Vürtsidest kasutatakse pardi maitsestamiseks viie vürtsi pulbrit, aga enne seda pannakse part rippuma ja pintseldatakse teda eelnevalt kas siis mee või siirupiga. Pekingi pardi maitsestamine ja ettevalmistamine on mitmepäevane ettevõtmine ja seetõttu koduköögis selle valmistamine nõuab raudset tahet ja hulka aega ehk siis tõenäoliselt on lihtsam seda spetsiaalsesse restorani sööma minna kui ise valmistama hakata.

Tegelikult on aga lihtne lahendus olemas ja Pekingi parti võib leida Kariamarketi sügavkülmaletist. Part on juba ettevalmistatud ja maitsestatud. Sinul tuleb see lihtsalt ahju pista ja küpsetada kuni nahk on kuldne ja krõbe. Part on ka luudeta, nii et tüütu ja oskusi nõudev pardi lahtilõikamise mure on sel korral lahendatud. Küpsenud part tuleb lihtsalt viiludeks lõigata. Lisaks sellele leiab Kariamarketist ka Pekingi pardi juurde sobivad õhukesed pannkoogid, mis tuleks lihtsalt aurutis üles soojendada. Kariamarketis on olemas ka spetsiaalne Pekingi pardi kaste. Pekingi pardi juurde pakutakse traditsiooniliselt fermenteeritud sojaubadest, ploomidest ja veel erinevatest maitseainetest valmistatud paksu kreemjat tumedat kastet.  

Kui see komplekt kõik kokku panna, siis tuleks omalt poolt lihtsalt veidi köögiviljaribasid – traditsooniliselt kurk, porgand, roheline sibul, porru, valge redis – juurde tükeldada ning maitseküllane ja väga mõnus eelroaks või ka kergemaks pearoaks sobiv vaagnatäis ongi olemas.

Siin on näha Kariamarketist kaasa haaratud Pekingi pardi valmistamise komplekt. Part ise, õhukesed pannkoogid ja spetsiaalne Pekingi pardi kaste.

Pekingi part õhukeste pannkookide ja köögiviljadega

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 pakk ehk 600-800 g Pekingi parti
  • 2 pakki Pekingi pardi pannkooke
  • Lee Kum Kee sPekingi pardi kastet
  • Ribastatud kurki porgandit, porrut, rohelist sibulat

Valmistamine

  • Kuumuta ahi 200 kraadini. Tõsta Pekingi part pakendist välja ahjupannile või -vormi ning sellega siis ahju umbes 30 minutiks või seni, kuni pardi nahk on krõbe ja kuldne. Võid poole küpsemise pealt parti veel spetsiaalse Pekingi pardi kastmega pintseldada.
  • Kuumuta auruti alla pannil või potis vesi ja tõsta siis pannkoogid otse sügavkülmast aurutisse. Auruta Pekingi pardi juurde sobivaid pannkooke mõne minuti jooksul ja haruta siis need omavahel lahti. Ühes pakis on kümme õhukest pannkooki.
  • Ribasta köögiviljad ja kalla Pekingi pardi kaste väiksesse kastmekaussi.
  • Tõsta Pekingi part ahjust, lõika ribadeks ja serveeri koos aurutatud pannkookide, kastme ja köögiviljaribadega. Süües määri kastet pannkoogile ja aseta sinna peale siis part koos köögiviljaribadega ja keera pannkook lihtsalt kokku.
  • Naudi!

Postitus sündis koostöös Kariamarketiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.