Magus suutäis kulub ikka ära ja kui pannkookide vahele sättida õhulist magusat kohupiimavahtu ja hapukaid pohli ning see kõik siis rulli keerata, on tulemuseks lausa pidulaua vääriline pannkoogirull. Pannkookidena võib kasutada Viči valmiskujul sügavkülmutatuna müüdavaid pannkooke, mis on nii neutraalse kui ka magusa maitsega. Enne rullikeeramist soojenda veidi pannkooke, sest nii muutuvad nad elastsemaks ja on lihtsam rulli keerata. Kohupiima asemel võid kasutada ka toorjuustu, mida maitsesta suhkru ja vaniljesuhkruga. Lihtne ja alati toimiv kooslus. Kasuta hooajalisi marju. Suvel võid valmistada sarnast rulli maasikatega, vaarikate või sõstardega. Postitus sündis koostöös Vičiga.
Beseekattega pohlakook kaerajahust põhjal
Sügis on lisaks õuntele, seentele ja ploomidele ka meie metsa pärlite ehk pohlade aeg. Need hapukad marjad on ideaalsed kookides kasutamiseks, mängides magusates toitudes just selle mõnusa hapuka tasakaalustajana, mis isegi minusugusele suhteliselt kehvale magusasõbrale magusad toidud ja koogid vastuvõetavaks aitab muuta. Beseekiht on siin koogis siidine ja luksuslik lisand hapukale pohladest vahekihile ja koogile omamoodi kohevaks krooniks. Selles koosluses meeldib mulle koogipõhjas kasutada kaerajahu. Natuke rustikaalsem ja kergelt magusa alatooniga kaer sobib siia kooslusesse ideaalselt. Soovi korral võid kasutada ka nisujahu, speltajahu või täistera nisujahu, sest iga kooslusega jääb selle koogi koondmaitse veidi erinev. Minu lemmikuks on igal juhul...
Kodujuustu ja tuunikalatäidisega pannkoogid
Kodujuustu-tuunikala kooslus on üks neid mõnusaid maitseduosid, mille peale võid alati loota. Sellise täidisega pannkoogid on mõnus toitev suutäis, mille valmistamiseks kulub vaid loetud minutid. Kodujuustule ja tuunikalale võid lisaks juurde veel segada hakitud sibulat, lisada veidi riivitud juustu ning kalaga sobib alati ka kapparimari. Ka värske või marineeritud kurk on siin koosluses väga mõnus lisand. Postitus sündis koostöös Vičiga.
Toorjuustukook pannkoogist koogipõhjal
Vahel isutab koogi järele ja tahaks mingit mahlast ja head magusat suutäit. Sellisel hetkel võib nutikas köögis toimetada appi võtta Viči valmis pannkoogid, mida saab edukalt koogipõhjana kasutada. Toorjuustu või ka kohupiimatäidis on klassikaline muna toel hüübiv vaniljemaitseline kreemjas täidis. Viči valmis pannkooke tasub otsida sügavkülmaletist ja see on tegelikult hästi mõnus võimalus aega kokku hoida ning pannkooke erineva täidisega või lisandiga pakkuda. Pannkoogid tasub ainult enne serveerimist soojaks teha, siis oleks tegu nagu värskelt valminud koduste pannkookidega. Sellise pisut trikiga toorjuustukoogi juurde võid pakkuda hapukat moosi, mis kreemise toorjuustutäidisega suurepäraselt kokku sobib. Samuti sobib siia lisada ka hapukaid marju...
Kalapulkadega takod
Mõnus kiire ja kerge suutäis on kalapulkadega takod. Valmib loetud minutitega ja tegelikult võib sellise toidu ka eraldi koostisosadena lauale sättida ja igaüks kombineerib oma takotäidise vastavalt oma maitsele. Mehhikopärane täidis valmista avokaadost, paprikast ja maisist. Sinna kooslusesse sobib krõbe kalapulk imehästi. Juurde paku aga särtsakat tomatisalsat, mis aitab kõik tako täidise koostisained mõnusaks suutäieks kokku sobitada. Kalapulgad prae enne lisamis pannil krõbedaks ja ühele takole arvesta kuni kaks kalapulka. Postitus sündis koostöös Vičiga.
Sulajuustu-singitäidisega pannkoogipakikesed
Sulajuustu-singitäidisega pannkoogid Täidisega pannkoogid on nutikas moodus, kuidas kiirelt mõnus õhtusöök, aga miks mitte ka hommikueine kokku kombineerida. Viči sügavkülmutatud valmis pannkooke kasutades on see eriti kiire ja mugav võimalus. Kuumuta pannkooke enne täidise lisamist, sest soojana muutuvad pannkoogid elastsemaks ja ei murdu. Sulajuustuna võid kasutada oma lemmikut sulatatud juustu ehk siis erinevate lisanditega saad ise juba vaba käega katsetada. Sulatatud juustule võid juurde veidi majoneesi segada, nii muutub täidis eriti mõnusaks ja kreemjaks. Postitus sündis koostöös Vičiga.
Kalapulkadega vrapp
Vrapp on alati hea mõte. Meie peres on see sageli menüüs, sest sinna vahele täidiseks saab sättida täpselt seda, mis parasjagu külmkapis on. Olgu see poolik paprika või üksik kurk või salatikastme purgipõhi. Vrapis kokku sätituna saavad toduained uue elu. Kalapulk on vrapile väga mõnus täiendus ja eriti meeldib selline täidis lastele. Prae kalapulgad eelnevalt lihtsalt krõbedaks, säti koos lisanditega tortilla sisse ja küpseta krõbedaks. Kaovad kuumalt! Postitus sündis koostöös Vičiga.
Marineeritud seene minu ema moel
See on nüüd tegelikult üks selline retsept, mis kunagi siiasamasse blogisse juba 15 aastat tagasi (appi!!!) kirja sai pandud, aga kuna see oli ikkagi blogi algusaeg ja külastajaid võis lugeda kümnete ja heal päeval sadadega ja nüüd pigem ikka tuhandetes, siis mõtlesin selle retsepti uuesti ja värskete piltidega kirja panna, kuna kasutusel on seesama minu ema seenemarinaad mul jätkuvalt ja igal aastal. Retsept, nagu pildilt näha, on aegade jooksul täpsemaks tuunitud. Marinaadi maitse on üsna mahe ja äädikat läheb tavapäraste seenemarinaadidega võrreldes oluliselt vähem. Lapsena meeldiski mulle lõpptulemuse puhul just magus-mahe maitse. Porganditest mina küll ei loobunud, kuigi ema retseptis...
Suvikõrvitsapirukas salvei ja sinihallitusjuustuga
Selline külluslik ja põneva maitsekooslusega pirukas sobib hästi selleks puhuks, kui jälle suvikõrvitsauputus kiusama kipub. Salvei annab pirukale üsna tugeva ja samas väga mõnusa maitsenüansi, millele assisteerib sinihallitusjuust. Mahlasuse eest hoolitseb loomulikult suvikõrvits, mis oleks hea enne pirukale lisamist grillilt või grillpannilt läbi lasta. Nii saad suvikõrvitsa “keeltest” vormida vabakäelise suvikõrvitsamustri, kuhu siis lisada nii sinihallitusjuustu kui ka parmesani juustu. Salvei on meil kohati alakasutatud ja alahinnatud maitsetaim, mille mõnus ja väga omanäoline maitse sobibki imehästi just suvikõrvitsaga. Neutraalse maitsega suvikõrvits saab salveilt mõnusa maitselisa. Vahel praen lihtsalt pannil küüslaugu ja salveiga maitsestatud õli sees suvikõrvitsaviile. Niisamagi mõnus lisandiks taldrikule...
Majoneesibiskviidiga kapsapirukas peekoniga
See põnev kapsapirukas pärineb Peipsiveerel elavalt Ritalt, kelle hõrgutavat pirukat teatakse ja tuntakse kogu külas. Esmapilgul intrigeerib taina valmistamise moodus: ühelt poolt on tegemist biskviittainale sarnaneva loogikaga, kuid üllatajaks on siin majonees, mida lisatakse üsna ohtralt ja see asendab rasvainet. Sama pirukat võib proovida teha ka sibulaga või siis ka kapsa-sibula seguga. Mina lisasin kapsale ka veidi peekonit, et täidisele väikest lisanüanssi anda ja see peekoni soolakas nüanss sobis selle pirukaga väga hästi. Majoneesina võid kasutada tavalist majoneesi, aga väga mõnus jääb see ka küüslaugumajoneesi või ka juustumajoneesiga, mis annab eriti rikkaliku maitse. Postitus sündis koostöös Polven Foodsiga.
Karamelline toorjuustukook suvemarjadega
Üle pika aja jälle üks koogipostitus, sest lõpuks ometi on käes suve see aeg, kui hakkavad valmima suvemarjad. See mõnus toorjuustukook ühendab endas karamellise toorjuustukihi, krõbeda koogipõhja ja katteks on hapukasmagusatest suvemarjadest ja mandlihelvestest kate. Karamelli täidlane magus maitse ja marjade mõnus hapukus annavad tulemuseks väga nauditava maitsekoosluse. Postitus sündis koostöös Polven Foodsiga.
Kaks lihtsat suvist kondenspiima-maasikakooki
Jaanipäev ja mitteametlik suve algus on käes ja tõenäoliselt naudivad paljud pikki pühi maakodus või lihtsalt linnast välja sõites. Grillimise kõrvale ja lõpetuseks sobib alati ka suutäis magusat, aga kes see ikka viitsib suvisel ajal liialt küpsetamisele pühenduda. Siin on kaks hästi lihtsat maasikakooki, kus pearollis kondentspiim ja mille valmistamiseks on vaja vaid külmkappi. Ühe koogi puhul ka sügavkülma. Ja veidi aega, et kook jõuaks külmuda või tarretuda. Külmutatud siidine maasika-kondenspiimakook Algselt oli selle koogi nimeks maasika-daquirikook, kuna retsept sisaldab rummi (daiquiri on rumm tsitruselisega). Rummi ehk ka laiemalt lisatud kange alkoholi roll on sügavkülmutatud koogisisu mitte liiga kristalliliseks lasta...











