Suveküpsed magusad tomatid ja kitsejuust on taevalik kooslus. Sellest ei väsi vist kunagi ja suve jooksul ei õnnestu sellest ka isu täis süüa.
Siin pirukas saavad selle maitseduo põhirolli kandjad kitsejuust ja tomat kokku toortatrajahust pirukapõhjal, mistõttu on pirukas ka oluliselt tervislikum
kui tavalisest nisujahust valmistatud pirukas. Muuhulgas ka gluteenivaba. Kitsejuustutäidise sisse läheb maitserikas
Kolotsi rohelise pipraga kitsejuust ning kreemisust aitab lisada Nopri
küüslauguvõie. Tulemuseks on tõeliselt värvikirev suvine pirukas, mis iga laua
uhkuseks.

Retseptis kasutatud tooted kannavad Ehtne Talutoit märgistust ja neid tasub otsida talutooteid pakkuvatest poodidest ja osakondadest. Loomulikult võib tooteid tellida ka otse talunikelt ja kontaktinfo leiab samuti Ehtne Talutoit lehelt. Kodumaised väiketootjad on avastamist ja toetamist väärt ning nende tooted on lihtsalt imelised.
Siin pirukas saavad kokku Tõrvaagu talu mahe toortatrajahu, Karmeli ülimalt tervislik ning põneva maitsega tudraõli, Nopri küüslauguvõie ning Kolotsi talu kitsejuust. Kõik väga maitsvad ning hoole ja armastusega valmistatud avastamist väärt tooted.
Tatrajahust põhjal tomati-kitsejuustupirukas
Kogus: 6-8-le
Pirukapõhi:
100 g võid
2,5 dl Tõrvaaugu toortatrajahu
1 muna
½ tl soola
Vajadusel veidi vett
Täidis:
2 pakki ehk 250 g Nopri küüslauguvõiet
100 g Kolotsi kitsejuustu rohelise pipraga, riivituna
1 suur või paar keskmise suurusega punast tomatit
1 suur või paar keskmise suurusega kollast tomatit
Hakitud värsket punet ja tüümiani
Karmeli tudraõli
Soola ja pipart
Töötle köögikombainis või näppude vahel tükeldatud või,
tatrajahu, sool ja muna kõik ühtlaseks ja kuni tainas kokku hakkab. Kui tainas
jääb liiga pude, lisa veidi vett. Suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud 24
cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Torka kahvliga põhja
sisse mõned augud, et küpsedes õhk välja pääseks. Küpseta 180-200 kraadi juures
ca 10 minutit. Tõsta välja ja jahuta veidi.
Täidise jaoks sega küüslauguvõie riivitud kitsejuustuga.
Maitsesta hakitud värskete ürtide ning vajadusel soola ja pipraga. Määri saadud
võie eelküpsetatud pirukapõhjale. Lao sinna peale viilutatud tomateid. Nirista
tomatitele tudraõli ning jahvata peale soola ja pipart ning puista veidi
värskeid ürte. Küpseta 180-200 kraadi juures ca 25-30 minutit, kuni pirukas
hakkab pealt kergelt pruunistuma. Tõsta ahjus ja jahuta veidi. Serveeri koos
rohelise salatiga või iseseisva roana.
Retsept sündis koostöös talunikke ja väiketootjaid ühendava Ehtne Talutoit kaubamärgiga, mida rahastatakse turuarendustoetuse abil. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.