Bolognese kaste (tegelikult soovitab ÕS kasutada Bologna kaste vormi, aga selle peale küsitakse tavaliselt, et millest ma räägin) on ajatu klassik, mis loomulikult pärit Itaalia köögi kuldvaramust. Meie pere toidulaual on sel kastmel ka oma väärikas koht ja roll kanda. Üks õige Bolognese valmib ikka pikalt pannil tomatikastet kokku podistades, et maitsed intensiivistusid ja ühtlustaksid. Soovitavalt ikka tunde. Seepärast ei ole algusest lõpuni ise tehtud Bolognese kaste just kiiresse argipäeva sobiv roog.

Samas on olemas ka igati lihtne ja toimiv lahendus, kui kasutada Maggi Bolognese kastet. Tunnistan, et olin algselt üsna ebalev selliste valmistoitude osas. Tundus, et kuidas on ikkagi võimalik sinna pakki suruda kokku kuivaineid, millest hiljem siis mahlane ja maitsev kaste valmib. Esimese suurema kahtluse leevendas see, kui vaatasin üle koostisainete nimekirja. Tegelikult on sinna sisse sätitud lihtsalt hulganiselt kuivatatud köögivilju ja maitseürte. Kõik täiesti arusaadavad ja naturaalsed koostisosad ehk siis piltlikult on pakis kuivatatud kastme komponendid. Teine suur kahtlus sai leevenduse siis, kui lõpptulemust maitsesin. Täiesti vastuvõetav tulemus! Loomulikult ei saa väita, et see kaste on täpselt sama hea, kui ise tehtud ja mitu tundi keedetud Bolognese kaste, kuid kui arvestada valmistamise mugavust ja kiirust, siis on tulemuseks igati win-win olukord ja igati mõnus taldrikutäis.

Selleks et enda rolli toiduvalmistamisel mitte liiga tühisena tunda, võib sinna kastme sisse lisada erinevaid meelepäraseid lisandeid. Mina sättisin seekord maitselisa andma seened ja päikesekuivatatud tomatid. Lihana kasutasin aga rohumaa lihaveise hakkliha, mis on mõnusalt tummise maitsega liha.

Imelihtne Bolognese kaste veisehakkliha, seente ja päikesekuivatatud tomatiga

Aeg kokku 22 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 sibul hakituna
  • 400 g lihaveise hakkliha soovitavalt rohumaaveise
  • 1 pakk Maggi Bolognese kastet
  • 2 dl puljongit
  • 200 g šampinjone tükeldatuna
  • 100 g päikesekuivatatud tomateid tükeldatuna
  • Värsket basiilikut
  • Riivitud parmesani juustu
  • 400 g spagette või linguine pastat
  • Õli

Valmistamine

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae sibulat mõni minut. Lisa hakkliha ja töötle pannilabida abil väiksemateks osadeks. Prae, kuni hakkliha on värvi muutnud. Kalla juurde Maggi kastme pulber ja lisa kuum puljong. Lisa ka šampinjonid ja päikesekuivatud tomatid. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda kümmekond minutit. Maitsesta endale maitse parajaks.
  • Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele. Kurnates tõsta veidi pastakeeduvett kõrvale, sellega võid liiga kuivaks kiskuvat taldrikutäit mahlasemaks timmida.
  • Serveerides tõsta taldrikule pastat, lisa kaste ja viimistle värskete basiilikulehtede ja riivitud parmesaniga. Serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.