Suured pidustused nüüd ühel pool ja aeg taas argitoitude lainele tagasi suunduda. Vahel on nii, et kapist vaatab vastu jupike sellerit, poolik paprika, poolik tomati- või kikerhernekonserv, peotäis riisi või järelejäänud paar vart ürte. Selleks puhuks sobib hästi plaani võtta üks tummine pajaroog, kus saab mitmed kapinurka jäänud viljad või poolikud purgid edukalt ära kasutada. Retseptis ei pea näpuga järge ajama, vaid võid täitsa rahulikult roa vastavalt sellele kokku kombineerida, mida parasjagu on vaja ära kasutada. Tänu Maggi Idea bolognese kastmele on pajaroog rikkaliku maitsega ning ise ei pea liialt maitsestamisega vaeva nägema. Bolognese kastme koostisesse kuuluvad nimelt nii kuivatatud köögiviljad kui ka erinevad ürdid ja vürtsid. Soolasust lisab pajaroale Maggi Bio kanapuljong, seega ära enne soola ise lisa, kui oled maitse üle kontrollinud.

Mõnus pajaroog hakkliha, paprika ja riisiga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 1 sibul hakituna
 • 3 küülsauguküünt hakituna
 • 300 g hakkliha
 • 1 pakk Maggi IDEA bolognese kastet
 • 1 keskmise suurusega punane paprika tükeldatuna
 • 2 vart sellerit tükeldatuna
 • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
 • 5 dl Maggi BIO köögivilja- või kanapuljongit
 • 400 g purk purustatud tomateid
 • 1 dl pruuni riisi
 • 200 g konserveeritud kikerherneid
 • Veidi suhkrut
 • Värskelt jahvatatud musta pipart
 • Peterselli
 • Õli praadimiseks

Valmistamine

 • Kuumuta pannil õli ning prae sibulat mõned minutid. Lisa küüslauk ja kuumuta veel veidi ning lisa siis pannile hakkliha. Prae kuni hakkliha on värvi muutnud ja töötle pannilabidaga hakkliha peenemaks. Lisa pannile Maggi bolognese kastme pulber, kuumuta läbi ja lisa siis paprika, seller, suitsutatud paprika pulber, puljong ning purustatud tomatid. Lase keema tõusta, lisa ka riis ning lase 15-20 minutit vaiksel tulel podiseda kuni riis on soovitud pehmusega. Vajadusel lisa vett, kui pannnitäis liiga paksuks tõmbab. Lisa siis kurnatud kikerherned, kuumuta kõik koos veel läbi. Maitsesta suhkru, musta pipra ning hakitud peterselli või muu ürdiga.

Siin pajaroas saad veel ära kasutada:

 • Kasuta kikerherneste asemel konservube või rohelisi herneid
 • Riisi asemel võid kasutada toortatart, kinoad vm teravilja
 • Köögiviljadest sobib siin kasutada ka riivitud porgandit, porrut, suvikõrvitsat, tomateid vm
 • Kui sul on kapis poolik pakk fetajuustu või mozzarellat, siis võid ka seda pajaroa sisse pudistada
 • Hästi sobib sinna kooslusesse ka kontsentreeritud tomatipasta või paar lusikatäit ketšupit

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.