See on hästi lahe retsept või siis idee, kuidas hummust dipikastmena kasutada. Türgi päritolu vürtsikas soe hummus on põnev moodus, kuidas muidu üsna tavapäraseks saanud hummust serveerida. Siin retseptis on valmistatud täistaimne variant, aga soovi korral võib hummusele lisada ka murendatud fetajuustu või siis võivad lihasõbrad päikesekuivatatud tomati asemel laotada soojale hummusele pannil eelnevalt läbi praetud veisehakkliha. Igaühele oma ja maitses pettuma ei pea!

Selline kuum hummusedipp sobib hästi sõpradega jagamiseks. Haara aga väike tükk lavaši ja kasta see sooja hummusedipi sisse

Hummusena on siin retseptis kasutatud Gourmet Clubi klassikaline hummus, mis on värske lisandus nende eksootiliste maitsenüanssidega hummustele. Mõnusalt kreemjas ja rikkalik hummus on hästi paigas maitsestusega ja purki avades pead jälgima, et seda niisama limpsima ei jää.

Sellisena tuleb hummus ahjust. Nüüd jääb üle vaid köögiviljad lisada.

Kihiline soe vürtsikas hummusedipp päikesekuivatatud tomatiga

Aeg kokku 40 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 2 purki Gourmet Club klassikalist hummust
  • 1,5 dl paksemat jogurtit või hapukoort
  • 3 sl piinaseemneid
  • 50 g võid
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • 100-150 g päikesekuivatatud tomateid hakitud
  • 1 tomat hakituna
  • 1 punane sibul hakituna
  • 100 g värsket kurki hakituna
  • 1 sl balsamico kreemi
  • Sidrunimahla
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Värsket koriandrit

Valmistamine

  • Alusta esmalt sellest, et et sega hummus jogurti või hapukoorega. Kalla hummusesegu ahjukindlasse vormi või taldrikule.
  • Rösti piiniaseemneid keskmisel kuumusel kuni need hakkavad kergelt värvi muutma. Lisa pannile või ja sega läbi. Kui või on sulanud, lisa pannile ka tšillihelbed ja suitsutatud paprika pulber. Sega läbi. Kalla saadud segu ahjuvormi sätitud hummusele. Tõsta ahju 180-200 kraadi juurde umbes 25 minutiks, kuni hummus on läbi kuumenenud ja vormis pisut tõusnud.
  • Samal ajal kui hummus ahjus küpseb, valmista kate. Selleks sega omavahel hakitud päikesekuivatatud tomatid, tomat, punane sibul ja kurk. Lisa veidi soola, pipart, oliiviõli ja sidrunimahla. Võid lisada ka veidi balsamico kreemi.
  • Tõsta hummus ahjust, jahuta umbes 5 minutit ja laota siis köögiviljakate hummusele. Lisa ka hakitud värsket koriandrit. Serveerides võid juurde pakkuda ahjus oliiviõliga krõbedaks küpsetatud õhukese lavaši tšipse.

Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.