Lihtsates toitudes on oma võlu. Täpselt samamoodi nagu ka neis toitudes, mille kallal asud nokitsema juba hommikul, et õhtuks siis see võidukalt lauale tõsta. Kiirete ja lihtsate toitude puhul lisandub töötihedatel aegadel see võidurõõm, et ajaga sai säästlikult ümber käidud ja samas ei ole vaja lauale piinlikkust tundes sättida mõni supermarketi valmistoiduletist kaasa haaratud termokotist taldrikule libistatud üllitis, vaid ikkagi otsast lõpuni ise valmistatud toit. Ja kui selleks toiduks on Tom Kha, siis on kõigi sööjate poolt ka suure tõenäosusega oodata rahulolevat mõminat ning keegi ei kavatsegi vinguda teemal, et talle see ei maitse või et see kõht ei olegi nii tühi, aga kas ma jäätist võin võtta 😃

Pildil olevad nõud ja eksootiline puidust kandik on pärit Zara Home kauplusest Ülemiste keskuses. Vaata ka www.zarahome.ee lehte

Üldiselt tean ma väga vähe inimesi (või tegelikult ei teagi), kes Tom Kha suppi ei armasta. Mõni lihtsalt fännab veidi vähem kui teine. Ja tõenäoliselt ei ole kellelegi üllatuseks, et Tom Kha on Tai köögi klassik, mille puhul on kohustuslikeks elementideks galangal, kaffirlaimi lehed, sidrunhein jt meie kliimavöötmes mitte just liiga hästi kättesaadavad toorained, mis annavad supile iseloomuliku magushapu ja vürtsise maitse. Siinkohal võiks supivalmistajal olla väikene saladus ja vägagi autentse maitsekombinatsiooniga Tom Kha supi saab valmis, kui kasutada Thai Choice valikus pakutavad Tom Kha pastat, kus on kõik selle supi jaoks võtmerollis olevad maitsed ilusti sisse segatud.

Lihtsa elu armastajate lemmik ehk Tom Kha supipasta

Tom Kha Kai ehk kanaga Tom Kha
2-le
250 g kanafileed
400 g purk kookospiima
3 sl Tom Kha supipastat
150 g šampinjone, tükeldatuna
150 g kirsstomateid, poolitatuna
koriandrit serveerimiseks
laimimahla supi maitsestamiseks
Kuumuta potis ca 1-2 dl kookospiima. Lahusta seal sees Tom Kha pasta. Lisa tükeldatud kana ja lase keema tõusta. Keeda kuni kana on pehme. Lisa ülejäänud kookospiim, seened ja tomatid. Lase veel keema tõusta ja serveeri siis kohe. Serveerides lisa värsket koriandrit ja piserda soovi korral suppi laimimahlaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.