Täistaimsed burksid, kus Fazeri Street Food Lapi leiva kuklite vahele on sätitud bataadi-kikerherne pihvid. Maitsev ja mahlane pihv jääb igati mõnus ja maitsev ning seda naudivad nii täistaimse toitumise pooldajad kui ka kõigesööjad. Lisandeid, mida Lapi leiva vahele burksidele juurde võid sättida, saad ise kohendada. Juust ei tee kunagi liiga ja siia sobivad nii klassikalised juustud kui ka juustude taimsed asendused. Juustu võib eelnevalt pihvi peal kergelt ära sulatada. Erinevaid kastmeid, salateid või köögiviljalisandeid võid julgelt ise komponeerida vastavalt oma maitsele või külmkapi sisule. Postitus sündis koostöös Fazeriga.
Kuumaõhufritüüris valmistatud mundris kartulid
Kuumaõhufritüürid tunduvad olevat tulnud selleks, et jääda. Mugavad käsitleda ja maitsev krõbe ning rasvavaene tulemus valmib kiiremini kui tavalises ahjus. Kasutamismugavus on selline, et isegi pere noorimad saavad peale väikest juhendamist ilusti hakkama. Ise sain katsetada Tefali XXL Easy Fry & Steam kuumaõhufritüüri, millel kolm erinevat funktsiooni ehk siis kuuma õhuga frittimine, grillimine ja ka aurutamine. Viimase jaoks on eraldi veepaak ja nii saad samas masinas lihtsa vaevaga ka aurutatud toitu valmistada. Kui natuke tehnilistest näitajatest rääkida, siis fritüür on hea mahutavusega ehk korraga saab valmistada kuni 1,5 kg toitu ja seega sobib hästi ka keskmise suurusega pere tarbeks või...
Kolme komponendi kook, smuuti ja jääkohv Oatly kaerajookidega
Vahel on mõned toidud lihtsamad kui arvata oskad ehk siis retsepti õieti polegi vaja. Lisaks sellele veel tervislikud, gluteeni- ja laktoosivabad ja igatepidi mõistlikku toitumist toetavad. Siin retseptides on “peasüüdlaseks” Oatly kaerajoogid ehk kolm erinevat jooki, mida kasutades saab kooki ja jooki valmistada. Oatly kaerajoogid on meil päris sageli kapis. Olles küll kogu perega jätkuvalt omnivoorid, meeldib meile kohvipiima asemel kaerajooke kasutada. Ja vahel ka lihtsalt piima asendajana kasvõi leivasupile või mannavahule lisades. Või siis pannkookide valmistamisel piim kaerajoogiga asendada. Toimivad väga hästi. Siiski, tuleb silmas pidada, et osad kaerajoogid kipuvad olema vesised ja maitsetud, samas Oalty kaerajookide puhul seda...
Kolm lihtsat dipikastet leivakrõpsude juurde
Leivasnäkkide krõbistamine on selline mõnus seltskondlik tegevus, mis tasub ikka siis ette võtta, kui sõbrad või sugulased taas laua taga kogunemas. Uued Fazer Street Food sarja kolm erinevat maitset annavad selleks hea võimaluse. Paku juurde vaid dipikastet ja suupistelaud ongi kaetud. Siia postitusse panin kirja kolm lihtsalt valmivat ja leivasnäkkide juurde hästi sobivaid dipikastme retsepti, mis aitavad snäkkide krõbistamisel maitselisa anda. Lisaks on postituse lõpus ka ideid, kuidas hästi lihtsalt ja kiirelt maitsvaid kastmeid kokku kombineerida. Üheks dipikastmeks võiks olla aioli. Aioli on majoneesilaadne külluslik kaste, kus siin retseptis on ilma tegemas suvised maitseküllased ürdid. Selline kaste sobib väga hästi...
Selge angerjasupp noorte kartulitega
Kuidagi on kujunenud nii, et meil on suvel maakodus olles saanud suvesöögiks angerjasupp. Käid tiiru Pärnu turul ära ja no ei suuda jätta võtmata taas üht Võrtsjärve angerjat kaasa. Hästi palju olen teinud SEDA tomatist angerjasuppi, aga vahelduseks oleme hakanud tegema ka selget angerjasuppi. Hästi lihtne teha ja noorte suvemagusate porgandite ja kartulitega imemaitsev. Tood veel peenralt aromaatset sügavroheliseks sirgunud värsket tilli ka peale ja lihtsalt naudid. Suve maitsed peavadki lihtsad ja ehedad olema. Angerjasupiga on ka see hea, et ühest umbes poolekilosest angerjast saad ära toita terve pere, nii et mõneti saab ümber lükatud müüt, et angerjas hirmkallis toit....
Suvemagusate köögiviljade kütkes
Igal suvel jõuab lõpuks kätte see aeg, mil peenrad ja turuletid mattuvad värske kodumaise kraami alla. Esimesed turritavad-torkivad kurgid, õhetavroosad tomatid, pirakatesse kauntesse end peitnud põldoad või saledat joont hoidvad aedoad või ka neoonrohelised noore kapsa pead või siis peopessa mahtuvad õrna ihuga lillkapsapead. Mõnus aeg! Kõik maitseb suvemagusalt ja hõrgult. Just selliselt, mida hiljem talvel härdusega meenutad. Tasub nautida ja maitseid talletada. Turule minnes korv käevangu haarata ja kõike head ja hõrku sinna sättida ning mitte end tagasi hoida. Suvel ilmuvad lettidele noored rohelised pirakad põldoakaunad. Põldoad on väga maitsvad ja hõrgud suutäied, mida saab nii salatisse sättida või...
Lapi leivad avokaado, muna ja tšilliõliga
Külluslikud suupisteleivad, mis sobivad hästi nii hommikueineks kui ka tõhusamaks vahepalaks. Särtsakas tšilliõli aitab kreemist avokaadot ja poolpehmeks keedetud muna ühtseks maitsetervikuks siduda. Mõnusalt õhuline ja kergelt krõbedaks röstitud lapi leib annab omakorda võileivakattele maitsva raamistuse. NB! Ole hoiatatud. Võib kergelt sõltuvust tekitada! 😊 Meil on selline võiku sageli hommikusöögilaual. Suvel on veel oma kanade tumekollase rebuga munad need, mis kogu kombo eriti nauditavaks muudavad. Basiilik tuleb kasvuhoonest ja aroomid on, pehmelt öeldes, vastupandamatud. Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.
Krõbedas paneeringus camembert juust värske salatiga
Praegu, kus suvemagusaid vilju jagub, on salatitel igati õigustatud koht meie toidulaudadel. Millal siis veel süüa värsket kraami kui mitte praegu. Samas tekib sageli küsimus, et mida sinna salatile seltsiks sättida. Üheks hästi põnevaks ja väga-väga maitsvaks võimaluseks on salatile lisada paneeringus juustu, mis on pannil väljast krõbedaks ja seest sulavaks küpsetatud. Sulanud juustust saab omamoodi kaste mõnusale värviküllale salatile. Ja no kes suudaks vastu panna sulanud juustule! Siin salatis ongi kasutatud NaTurek spetsiaalseks grillimiseks sobivaid juustusid, mis seekord on veel täiendavalt maitselisa saanud krõbedast paneeringust. Siin salatis on võtmekomponendiks NaTureki camembert grilljuustud. Kui muidu on need grilljuustud ette nähtud...
Värsked soolakurgid. Suvel kohustuslikud
Kesksuvisel ajal, kui esimesed värsked ja pisut turris-torkiva olemisega värsked kurgid valmis saavad, tuleks ikka teha ka värskeid soolakurke. Suve ajal täiesti asendamatu. Krõmpsuta niisama või sobita erinevatesse salatitesse, noore kartuli kõrvale või külmsuppidesse. Just sellised ühe-kahe päevased värsketest ürtidest läbi imbunud parajalt soolakad kurgid, mis pole veel värvi muutnud. Imehea! Kuigi praegu pakutakse päris palju ka juba valmis kujul soolakurki, siis tegelikult ei ole nende kodus valmistamine ka üldse keeruline. Värske soolakurgi valmistamisel on vaja teada paari kuldreeglit ja siis saab tegelikult juba ise üsna vaba randmega improviseerida ja erinevaid maitsed kombineerida. Kindlasti tasuks värskele soolakurgile lisada lahke käega...
Ponzu kastmes marineeritud lõhefilee ja kurgisalat
Ponzu kaste on Jaapani köögist pärit hapuka ja sügava umamise maitsenüansiga kaste, mida võiks võrrelda mingil määral vinegrettkastmega. Ponzu kastmele on maitset andmas sidrunimahl, sojakaste, mirin ehk Jaapani magusa nüansiga riisivein või siis suhkur. Tänu oma külluslikule maitsepaletile on Ponzu kaste on hästi laia kasutusvõimalusega. Võid seda kasutada dipikastmena pelmeenide või nuudlite maitsestamiseks, marineerida köögivilja, mereande, kala või liha, kasutada kausitoitude kastmeks või salatikastmena. Ja see on ainult väike valik kõikidest variantidest, kus võid Ponzu kastet kasutada. Mina marineerisin Kikkomani Ponzu kastmes lõhefileed ja värsket kurki. Sellisel moel marineeritud kala ja kurk võib olla mõnusaks eelroaks või siis ka salatikomponendiks....
Sinihallitusjuustukaste. grillihooajal asendamatu
Jaanipäev on lähenemas ja grillihooaeg täies hoos. Tavapärase grillitud liha kõrvale võib aga katsetada erinevaid põnevamaid maitseid ja kooslusi. Üheks selliseks palju erinevaid kasutusvõimalusi pakkuvaks toiduks on sinihallitusjuustukaste või -dipp, mille siis saab kasta erinevat grillitud kraami või siis hoopis kasutada seda kastet näiteks grillitud köögiviljade täitmiseks ja neid koos selle kastemega grillile sättida. Tegelikult sobib selline kaste hästi ka värskete köögiviljade – kurk, porgand, seller, paprika, lillkapsas jm – juurde pakkumiseks. Seega igati paindlik ja võimalusterohke kaste, kus pearollis Bergaderi sinihallitusjuustud. Valida võib kahe erineva väga kvaliteetse ja nõudlikule maitsele sobiva sinihallitusjuustu vahel. Bergaderi Edelpilz on noobli soolaka maitsega...
Krevetitäidiseda takod mangosalsaga
Mõnusa mehhikopärase maitsekombinatsiooniga takod, kus maisitakost ümbrises saavad kokku mangosalsa, laimi ja küüslauguga praetud krevetid ja külluslik avokaadokreem. Lisa veel meelepäraseid köögiviljalisandeid ja midagi mõnusamat on keeruline ette kujutada. Nende takodega on hea kombineerid Gourmet Clubi uut mangosalsat, mis oma magusvürtsika maitsega sobitub krevettide ja muude täidiseainetega ideaalselt lisades nii maitset kui ka mahlasust. Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga.