Tean vähe lapsi (või tegelikult olen oma elu jooksul kohanud vaid ühtainust last), kes pastaroogi ei armastaks. Minu omad ei ole erandiks ja kui vahel pastaroogi teeme, siis olen emana ja kokana kohe eriti hinnas. Olen avastanud, et pastatoitude tuhinas õnnestub lastele ka mitmeid köögivilju koos pastaga serveerida ja, ütleme nii, et äratõukeefekt on tänu pastale ikka palju mõõdukam. Isegi mitte tomatit armastav laps suudab pastaroa vormistuses pastale lisatud kirsstomatitega päris ilusti hakkama saada. Eriti kui muu on nii omane ja armastatud nagu näiteks koores kastmes kana, mis üle pennede kallatud. Libastuda ei ole võimalik.

Siin roa juures tulevad taaskord appi Maggi Idea sarja tooted, kus koorese kastme komponendid on juba Maggi Idea pakki kokku sobitatud ja endal tuleb vaid kana ja koor lisada. Mina lisasin täiendavalt veel basiilikut, kirsstomateid ja kastme sisse sulatasin veidi sinihallitusjuustu, mis kastmele mõnusa pikantse soolaka lisamaitse juurde andis. 

Kastme enda valmistamine on piinlikult lihtne ja ebaõnnestumise protsent on pea olematu. Sinihallitusjuustu võib ära jätta või asendada näiteks mahedama Brie või Camembert juustuga. Soolakas parmesan on ka alati kindla peale minek, nii et igaüks võib oma lemmikkoosluse paika sättida. Kuna kaste on üsna paks ja koorene, tõsta kindlasti mingi osa pastakeeduvedelikust kõrvale. Seda lisades saad hiljem pastaroa siidisemaks segada. 

Kooreses ürdikastmes penned kana, kirsstomatite ja sinihallitusjuustuga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 300 g pennet vm lühikest pastat
 • 400 g kanafileed väikeste tükkidena
 • õli praadimiseks
 • 0,5 tl Maggi basiilikut
 • 1 pakk Maggi Idea segu ürtidega kooresele kastmele
 • 2 dl kohvikoort
 • 2 dl vett
 • 200 g kirsstomateid tükeldatuna
 • 100 g sinihallitusjuustu
 • värsket basiilikut
 • värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

 • Kuumuta pannil õli ning prae kanatükid kuldseks. Sega kastmepaki segu koore ja veega. Lisa soovi korral veel täiendavalt basiilikut. Kalla kaste kanatükkidele. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja hauta madalal kuumusel pannitäit aeg-ajalt segades umbkaudu 5 minutit. Pudista siis kastmesse sinihallitusjuust ja lase sellel sulada.
 • Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele. Kurna ja tõsta osa pastakeeduvett kõrvale. Sega pasta kastmega. lisa tükeldatud kirsstomatid ja tõsta pasta taldrikutele. Viimistle soovi korral värske basiiliku ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
 • Serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.