Vürtsikas kanafilee austrikastmes India pähklitega

Olen viimasel ajal teinud paraja portsu retsepte Maitsemaailma jaoks ja Thai Choice toodetega ning taaskord avastanud, kui kiire, lihtne ja maitsev võib olla Aasia toidu loogika. Boonuseks on see, et kogu pere on rahul ja keegi ei tõmba nina kirtsu. Kui esmalt võib tunduda võõrapäraste pudelite ja purgikeste loetelu hirmutav, siis tegelikult tuleks lihtsalt enda köögiriiulile pisut ruumi teha ja baasvarustus – soja-, kala- ja austrikaste, riisiäädikas, seesamiõli, punane- ja roheline karripasta – poest ära tuua ning tegelikult keerlevadki kõik retseptid nende koostisainete ümber. Erinevaid põnevaid ja väga maitsvaid retsepte nende samade toodetega leiab hulganiselt ka minu blogist juba varasemast...

Brie juustu ja vürtsika pohlatäidisega krõbedad saiakesed

Aeg on just niikaugel, et väljas üha kõledamaks muutuvad ilmad ja pikad pimedad õhtud sunnivad mõtted paratamatult veidi jõuluseks. Mis seal ikka, kraamime taas küünlad välja, teeme kaminasse tule ning tõmbame end mõnusalt diivanile kerra. Sinna idülli sobituvad hästi pisut jõuluhõngulised saiakesed, kus jõulumaitseline pohlamoos saab kokku kergelt soolaka brie juustuga. Just paras hetk end soojade vürtsidega hellitama hakata. Mõnusalt soolase-magusa maitseskaalal flirtiva ja parajalt vürtsika täidisega saiakesed aitavad hästi hallailmade rõskust ja nukrust leevendada. Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Juustukastmes Ühe poti pasta kana ja päikesekuivatatud tomatitega

Käes on nukker november ja sel aastal lisandunud lüheneva rütmiga päevadele iga päevaga järjest murelikumaks tegev viiruse statistika. Taas tuleb end häälestada pigem tubastele tegevustele oma pere ringis ning võimalusel eelistada kodukontorit tööl käimisele. Oehh, mis seal ikka. Ühe laine juba elasime üle ja loodetavasti on sel korral piirangud mõistlikumad ning päris lukku maailm ei lähe. Kindel on aga see, et taas muutub olulisemaks kodus kokkamine ja sellest tulenevalt on vahel hea tagataskus hoida mõnd lihtsat ja toimivat kooslust, mille saab valmistada loetud minutite jooksul. Üheks selliseks argipäevast pere toitmise muret kergendavaks lahenduseks on Maggi Idea nelja juustu kaste, millest...

Lavaširull falafeli, hummuse ja kiirmarineeritud mesiste köögiviljadega

Täistaimne, maitsetest pungil ja toitev lavaširull on mõnusaks kõhutäieks, mis sobib nii argiõhtusse, aga oma värvikirevuse ja maitsekülluse tõttu ka pühapäevalõunaks. Kui see täidisega lavašš kokku rullida ja paberisse keerata, siis võib see olla aga kaasavõetavaks kõhutäiteks kas pikal kontoripäeval või hoopis metsarajale matkama minnes. Kindel on see, et kõht saab täis ja maitsemeeled nurruvad hiljem rahulolevalt. Veganitele sobiva variandi puhul kasuta falafeli (kikerhernejahust pallikesed), aga kui tahad lihasemat varianti, võid need mini-lihapallidega asendada. Maitsev jääb see kooslus igal juhul. Valmis falafele leiad nii veganitele mõeldud lettidelt kui ka sügavkülmast. Maitsemeeli aitab hellitada aga Gourmet Clubi uus Maroko hummus. Minul...

Penned kooreses suitsuvorstikastmes kirsstomatitega

Pastaroad on laste seas alati kindla peale minek. Plussiks on veel see, et tegelikult saab taldrikutäie maitsvat toitu valmistada loetud minutitega. Kõige enam kulubki aega pasta keetmiseks. Muu on juba vormistamise küsimus. Kindlasti võiks pastakastmele lisada küüslauku. See aitab toekat suitsuvorsti ja koorest kastet mõnusalt maitsekaks muuta. Mahlased kirsstomatid lisavad pastale pisut kergust ja mahlasust. Nii et pea olematu vaevaga on tulemuseks maitsev ja kogu perele sobiv taldrikutäis. Kasutades Oskari valmis suitsuvorsti kuubikuid, on pastaroa valmistamine eriti lihtne ja mugav. Postitus sündis koostöös Oskar Lihatööstusega.

Külluslik pohla-martsipani stritsel

Tunnistan, et pärmitainaga olid mul suhted pikka aega keerulised. Mitte et ta välja ei oleks tulnud, aga kogu see protsess ei olnud minu jaoks nauditav. Eelkõige puudutas siis see seda sõtkumise osa, mille tulemusena peab muutuma pärmitainas läikivaks ning lööma käte ja kausi küljest lahti. Retseptides kulub selle kirjeldamiseks üks napp lause, aga tegelikkuses tähendas see jahu sees möllamist ja sõtkumist nii, et hiljem oli selg märg ning jahu võis leida nii kleidi taskutest kui kõrvadest ja ninast. Mäletan neid kordi, kui sitkemat pärmitainast sõtkuda püüdes olin valmis seda vahepeal vastu seina viskama, sest vaatamata minu pingutustele ja ennastsalgavale sõtkumisele...

Kitsejuustu-viigimarja panna cotta mee ja pistaatsiapähklitega

Kreemine ja siidine panna cotta on alati sündmus omaette. Elegantne ja hõrk! Eriti mõnus aga siis, kui sinna kooresesse maiusesse on end peitnud kitsepiimast toorjuust viigimarjalisandiga, millele maitset lisamas veidi aromaatset apelsinikoort. Viimistlemiseks võib kasutada värskeid viigimarju, pistaatsiapähkleid ning kreemjat suvemagusat mett. Imeline kooslus, kas pole? Boonuseks on see, et valmistamine ei ole üleliia keeruline ja magustoit sobib hästi ka pidulikumal hetkel serveerimiseks. Kui värsket viigimarja parasjagu käepärast ei ole, võib kasutada viigimarjamoosi, aga miks mitte ka apelsinifileed või muid puuvilju või marju. Imehästi sobib siia kooslusesse ka murakamoos. Chavroux kitsetoorjuustud on mõnusa kreemise konsistentsiga ja delikaatse maitsega, sobides sageli...

Vürtsika hummuse katte all küpsenud kanafilee

Hummus on mõnus nii dippimiseks kui ka võileivale sobitamiseks, aga sobib väga hästi ka erinevate toitude maitsestamiseks. Gourmet Club uue vürtsika marokopärase hummuse katte all küpsenud kanafilee ei vajagi muud. Pisut soola ja pipart maitsestamiseks ja kui sulle meeldib kergelt suitsune maitse, siis puista veidi veel suitsutatud paprika pulbrit peale. Muidu on aga selle mõnusa kanaroa valmistamine tänu maitseküllasele hummusele lihtne nagu lapsemäng. Vürtsika harissa ja läätsedega hummus sobib hästi kanafilee katteks just seetõttu, et tal on meeldiv kergelt tükiline tekstuur. Liiga püreestatud pastataoline hummus ei jääks siin koosluses nii mõnus. Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga.

MAHLANE KANA-KÖÖGIVILJAPADA. lIHTSAM KUI ARVATA OSKAD

Eks ole meil kõigil neid päevi, kui igapäevase ja tüütult korduma kippuma „mis-me-täna-sööme“ küsimuse lahendamiseks ei jää mõislikus koguses aega ega vahel ka energiat. Paraku tahab pere süüa ka  neil päevadel või õhtutel, kui esimene mõte toidule pääseb liikuma alles õhtul kodu poole sõites või koduuksest sisse astudes. Sellisteks puhkudeks tasuks kappi varuda Maggi Idea sarjast tooteid, kus seesama mõttetöö on kellegi poolt juba ette ära tehtud ja sinul ei jää üle muud, kui kõik koostisained kokku segada ja juhiste järgi valmis küpsetada. Üks selline lihtsamast-lihtsam kooslus on kergelt suitsuse BBQ maitsega kana ja köögiviljad, mis valmivad küpsetuskotis. Nii küpsetuskott...

täistaimne kausitäis hummuse, röstitud lillkapsa, musta riisi ja avokaadoga

Kausitoidud on tulnud selleks, et jääda. Nauditavalt lihtne on kombineerida maitse- ja värviküllaseid kausitoite nii, et seal kõik väärtuslikud komponendid üksteise kõrval oleksid. Süüa saab seda värvikirevat taldrikutäit esmalt silmadega ja hiljem nautida korraliku toitainetest pungil toidukorda. See värvikirev kausitoit on kui teadliku ja tervisliku toitumise musternäide, kus saavad kokku taimsed valgud, erinevad köögiviljad, head rasvad ja parajal hulgal ka kiudaineid, mida meie igapäevamenüüs kipub nappima. Maitse eest hoolitseb aga Gourmet Clubi vürtsikas India mango-karri hummus, mida saab kasutada ka lillkapsaste röstimisel. Selleks tuleb lillkapsaõisikud lihtsalt õli, mõne lusikatäie hummuse ja paprikapulbriga läbi segada ning ahjus küpseks röstida. Hästi mõnus...

Lihtne tortiljapitsa mozzarella, singi ja basiilikupestoga

Argiõhtu kiireks toiduks sobiv ja samas alati kiidusõnu pälviv tortiljapitsa valmib loetud minutitega ja jätab alati ruumi ka väikeseks improvisatsiooniks. Teisisõnu võib seda retsepti võtta kui ainult üht varianti ja võimalust, mida pitsapõhja rollis olevatele tortiljadele sättida ning alati võib lisada kas köögivilju, erinevaid juustusid, liha või muud meelepärast. Selle pitsa puhul ühendab see oma maitsekombinatsioonilt klassikalised Caprese salati maitsed – tomatikastme, basiilikupesto ja mozzarella juustu. Toekust ja maitselisa aitab anda toorsuitsusink, mille võid ka vürtsika salaamiga asendada. Postitus sündis koostöös Barboraga.

Külmutatud avokaado-laimi kook kondenspiimaga

Lihtne ja samas alati aplausi pälviv kook, kus kreemine avokaado erkroheline sisu saab maitset ja magusust kondenspiimast, kreemisust vahukoorest ja toorjuustust ning särtsakat hapet laimimahlast ja -koorest. Valmistamine on jõukohane kõigile ja ahju ei ole vaja isegi soojaks ajada. Selle asemel tõsta kook sügavkülmikusse, kus ta mõne tunniga jäiseks ahvatluseks muutub. Postitus sündis koostöös Barboraga.