Lihtne maisi püreesupp kartuli ja krutoonidega

Ma mäletan seda, kui sain esimest korda maitsta maisi püreesuppi. Enam ei ole meeles, kus ja mis asjaoludel see oli, küll on aga mällu sööbinud üllatusega segatud maitsenauding, mis täiesti omalaadse maitsekombinatsiooni sellest hetkest alates maitsemällu jäädvustas. Mulle väga meeldib, kuidas mais oma loomuomase magususega suudab supile ka täiesti teistmoodi iseloomu anda. Kes armastab maisi ja maisi maitset, see saab aru. Maisisuppi olen ikka ise vahel teinud ja kui kusagil välja süües seda pakutakse, siis suudan harva loobuda. Vahel on see mõnus vaheldus tavapärastele püreesuppidele. Muide, tuleb välja, et üsna sarnane maisist püreesupp (inglise keeles corn potage) on Jaapanis ülipopulaarne...

Vitamiinipommist puuviljasalat laimi ja mündiga

Pole lihtsamat moodust oma keha töökorras hoida ja viirushaigusi ennetada, kui hoolitseda selle eest, et igapäevases toidus oleks piisavalt vitamiine. Meie toidulauale peaksid kuuluma erinevad värvilised puu- ja köögiviljad ja mida suurem on nende variatiivsus, seda parem, sest erinevad viljad sisaldavad erinevaid vitamiine. Hetkel on parasjagu hurmaa, viinamarjade ja granaatõunte hooaeg. Need viljad on täisküpsed ning seega magusad ja mahlased. Seetõttu tasuks neid evilju süüa igapäevaselt ja erinevaid puuvilju ning marju omavahel kombineerides. Üheks nutikaks nipiks on valmistada puuviljasalatit, mille maitseid saab siis mõnusaks koosluseks tuunida laimimahla, õhetava mündi ja magusa mee toel. Sellist puuviljasalatit sobib süüa niisama või lisada...

Täistaimne kartulisalat vegan majoneesi, selleri ja värske kurgiga

Kartulisalat on tõeline klassika, mis võib küll vahel mõneks ajaks unustusse vajuda, kuid seda paremini maitseb ta siis, kui ta jälle taas meenub. Midagi igitoimivat on selles kooresesse kastmesse rüütatud keedukartuli maitses. Mõni väike lisakomponent veel seltsi ja…no toimib! Aastanumbrist ja riigikorrast sõltumata. See kartulisalat, mille retsept siia kirja sai, on täiesti sobilik ka veganitele tänu Gourmet Clubi uuele vegan majoneesile. See on hästi mõnus kreemine ja igati väärikas asendus tavalisele majoneesile. Laualt kadus see kartulisalat kiirelt ka täiesti mitte-veganitest sööjate poolt. Loomulikult võib seda valmistada ka tavalise majoneesiga, kui täistaimne tulemus oluline ei ole. Väga hästi peaks siia sobima...

Juustukatte all üleküpsetatud tomatikastmes gnocchid

Gnocchid (hääldub nagu njoki) ei ole iseenesest midagi muud, kui maakeeli seletatuna kartulitainast või vahel ka jahust klimbid. Sinna sisse võib sättida ka näiteks ricottat või siis kartuli asemel muid köögivilju. Näiteks kõrvitsat nagu ma SIIN postituses tegin. Gnocchid on sellised pontšakad, maalähedased ja head pehmed peale seda, kui neid veidi soolvees keedetud. Lisa vaid kaste ja roog ongi valmis. Tavaliselt meeldivad väga hästi kõigile lastele. Tubli perenaine teeb loomulikult oma gnocchid ise valmis, aga tegelikult on võimalik neid ka poest leida. Müüakse samas letis, kus on ka värske pasta ja kiirel ajal ajavad need valmiskujul müüdavad gnocchid ka asja...

Kooreses kastmes penned kana ja kirsstomatitega

Tean vähe lapsi (või tegelikult olen oma elu jooksul kohanud vaid ühtainust last), kes pastaroogi ei armastaks. Minu omad ei ole erandiks ja kui vahel pastaroogi teeme, siis olen emana ja kokana kohe eriti hinnas. Olen avastanud, et pastatoitude tuhinas õnnestub lastele ka mitmeid köögivilju koos pastaga serveerida ja, ütleme nii, et äratõukeefekt on tänu pastale ikka palju mõõdukam. Isegi mitte tomatit armastav laps suudab pastaroa vormistuses pastale lisatud kirsstomatitega päris ilusti hakkama saada. Eriti kui muu on nii omane ja armastatud nagu näiteks koores kastmes kana, mis üle pennede kallatud. Libastuda ei ole võimalik. Siin roa juures tulevad taaskord...

Lihtne ja kiire köögiviljamahlast supp kitsejuustuga

Kas mahl on toit või jook? Kuidas võtta. Sedavõrd, kuidas mahlamaailm järjest kirevamaks ja mahlariiul poodides järjest pikemaks muutub, on ka meie kodus suhted mahlaga ajapikku muutunud. Armastame erinevaid mahlasid, kuid mahlal on meie peres pigem toidu, kui janukustutaja roll. Kasutan erinevaid mahlu sageli toiduvalmistamisel, olgu selleks siis õunamahlas hautatud hapukapsas või jõhvikamahlast tehtud roosamanna. Kui räägin mahlast, siis ikka täismahlast ehk siis sellisest joogist, mis on 100% mahl. Juba aastaid ei kipu ma ostma mahlajooke, mille puhul on tegemist mahlalaadsete suhkrujookidega, kus mahlasisaldus võib vahel olla kaduvväike ning joogi värv ja maitse tulevad tihti lisatud ainetest. Sageli tunneb need...