See on maitsev, parajalt vürtsikas ning tervisesõbralik täistaimne kooslus, kus röstitud lillkapsa ja avokaadosalatile tulevad troonima Viči täistaimsed veganpulgad. Tunnistan, et Viči veganpulgad olid minu jaoks meeldiv üllatus. Esimest korda proovisin neid Oma Maitse lemmiku valimisel ja need olid väga maitsvad. Üllatavalt maitsvad ja eriti minu jaoks, kes ma liiga suur sügavkülmutatud-paneeritud-praetud toitude sõber ei ole. Peale seda olen neid ikka ostnud ja ka pere sööb seda taimset asendust suurima heameelega ehk siis need pulgad ei ole kindlasti ainult veganitele, vaid ka omnivoorid võivad vahel lihavabasid eineid nendega teha. Siin salatis, mis nendele veganpulkadele lisaks tuli, saavad kokku minu kaks...
Juustune Suvikõrvitsaleib
Nojah, olen taas suvikõrvitsalainel. Mis seal teha, kui järjest peenral viljad valmivad ja sinna juurde toob naabrinaine veel korvitäie korralikult ülekasvanud suvikõrvitsaid. Ei teegi muud, kui erinevaid suvikõrvitsatoite. Hommiku-, lõuna- või õhtusöögiks. Soolaseid ja magusaid. Peidad suvikõrvitsat hakklihakastme või siis seekord leiva sisse. Kuna see leib tuli välja lihtsalt niiii hea, siis jagan seda retsepti. Mingi kummaliselt täiuslikult kokkukõlav maitsekooslus õnnestus sinna suvikõrvitsaleiva sisse kokku kombineerida. Just selline, et käsi justkui iseenesest võtab veel lisatüki, kuigi kõht justkui tühi ei olegi. Valmistamine ka lihtne. Ja juustuga ei tasu koonerdada, siis tuleb just see õige maitse välja. Suvikõrvits tuleks enne leiva...
Lihtne suvikõrvitsa pirukas kitsejuustuga
Suvikõrvitsahooaeg on täies hoos ja erinevad suvikõrvitsatoidud igati asjakohased. Peale juunikuust põuast aega on nüüdne aeg vahepeal kasvu pidurdanud suvikõrvitsad hoogsalt jõudu kogunud, lopsakaks muutunud ja nüüd tuleb ainult nuputada, mida nende viljadega peale hakata. Suvikõrvitsatoite jagub siin blogis päris palju ehk üle saja ja kui tahad ideid, mida suvikõrvitsast valmistada, võid vaadata SIIT. Seekord proovisin aga valmistada suvikõrvitsapirukat pärmi-lehttainal toorjuustuga (kasutasin kitsepiimast toorjuustu) ja parmesani juustuga. Idee leidsin SIIT ja töö käigus tegin veidi muudatusi. Esmalt, mulle hästi meeldib kitsejuustu ja suvikõrvitsa kooslus. Algses retseptis oli kasutatud tavalist toorjuustu. Mina asendasin selle hästi kreemise ja maheda maitsega kitse-toorjuustuga. Kasutasin...
Aedoad tomati ja küüslauguga. Üks suvelõpu lemmikuid
Käes on see imeline aeg, kui kõik viljad on valmis ja maitsed need kõige õigemad ja aasta parimad. Otse põllult potti, suvemagusalt ja päikeseküpselt. Kuidas seda mitte nautida ja neid maitseid võiks nüüd ilma igasuguse mõõdu- ja häbitundeta oma maitsenäsadessse talletada. Et see säilitatud viljadega verevaene talvine aeg taas üle elada. Minu üheks suvelemmikuks on saanud küüslaugu ja tomatiga aedoad. Parimad just pisut üleküpsenud tomatiga, oma peenralt korjatud pune või tüümianiga ja suviselt maitsevärske mahlase küüslauguga. Lihtsad koostisosad oma õige maitsega vajavad vähe. Naudime suve ja suvemaitseid seni, kuni neid veel jagub!
Põhjata juustune Suvikõrvitsapirukas
Kes vähegi suvikõrvitsa kasvatamisega tegelenud on, see teab, et varem või hiljem saabub hetk, kui kevadest saati poputatud suvikõrvitsataimed hakkavad vilja kandma ja ühel hetkel on kõik kohad täis suvikõrvitsa vilju ning menüü muutub täiesti tasakaalustamatult suvikõrvitsaseks. Meil on see hetk nüüd saabunud. Lisaks leidub alati häid naabreid või tuttavaid, kes vanakooli stiilis lasevad suvikõrvitsa ikka paarikiloseks kasvada ja kingivad need ülekasvanud viljad sulle. Võtad tänuga vastu ja jääd siis kukalt kratsima. Et mis selle viljaga siis ette võtta. Kui kasvõi siinsamas blogiski ringi vaadata, siis märksõnaga “suvikõrvits” jookseb välja rohkem kui sada retsepti. Neid retseptiideid võid vaadata SIIT. Ja...
Sushimuffinid lõhe ja wakame vetikaga
Põnev moodus, kuidas sushi komponente hoopis teisel moel serveerida. Nori lehest saab teha korvikese, mille sisse saab panna sushiriisi, millele omakorda sojamarineeritud lõhefilee. Kõik see ahjust läbi, hiljem wakame vetikat ja seesamiseemneid peale, kõrvale vürtsikas majonees ja põnev ning maitsev suupiste ongi valmis. Üllatusmoment on garanteeritud, samuti ka maitsenauding. Sellised muffinid sobivad hästi suupistelauale või kergeks eineks ja siin saab ära kasutada ka sushivalmistamisest järele jäänud ained. Valmistada on neid lihtne ja koostisosi võid kombineerida vastavalt oma eelistustele. Postitus sündis koostöös Aasiamaitsed.ee keskkonnaga. Vaata sushitoodetega retsepte lisaks SIIT.
Krevetipasta Itaaliapärase ürdikastme ja kirsstomatitega
Ürdine Thomy Itaalia salatikaste on oliiviõli ja ürtidega mõnus universaalne salatikaste, mis sobib nii värskele lehtsalatile, aga ka kurgi- või tomatisalatite maitsestamiseks. Kastme maitses ongi kõige enam tunda värskeid ürte ja oliiviõli külluslikku maitset. Koostisosad on kastmel kõik looduslikud ja naturaalsed, mistõttu tuleks kastet enne kasutamist raputada. Seistes kipub kaste kihistuma, mis on pigem märk naturaalsusest. Mina kasutasin seekord Itaalia salatikastet hoopis pastakastmena. Pastale lisasin veel krevette, kirsstomateid ja suvemagusaid rohelisi herneid. Tulemus sai väga mõnus ja valmistamine oli igati lihtne ja kiire tänu just kasutatud salatikastmele. Kreemisema tulemuse saavutamiseks lisasin kastmele ka veidi toorjuustu, mis kastme sisse ilusti ära...
Jogurtimarinaadis grillitud kanakintsuliha
Kuigi suvi on vahepeal oma jahedamat ja vihmasemat poolt näidanud, on pühapäeval taas soojemat ilma oodata ja seega kestab nii suvi kui ka grillihooaeg jätkuvalt. Ja üks lihtne ning toimiv idee, mida grillile panna, on jogurtimarinaadis kanakintsuliha. Kasutades Thomy jogurtikastet ürtidega, on sellise marinaadi tegemine eriti lihtne. Thomy jogurtikaste ürtidega on mõnusalt maitseküllane kreemine salatikaste, mis sobib hästi erinevate salatite maitsestamiseks. Thomy sarja kastmed on kõik naturaalsete looduslike koostisosadega ja koostist lugedes ei pea ühegi komponendi peale nina kirtsutama. Kõik arusaadavad ja mõistetavad. Seetõttu peab arvestama ka sellega, et kastmeid tuleb enne kasutamist loksutada, sest sarnaselt kodustele salatikastmetele kipuvad ka...
Hapukoore ja fetaga klopitud noored kartulid
See on võrratult lihte moodus, kuidas muidu nii tavapärasest kartulist võib saada imeline kartuliroog. Meil on selline klopekartul just suvel sageli menüüs ja kõige parem jääb see roog noorte muredate kartulitega, mida võib selle roa puhul ka rahulikult üle keeta. Algselt tegime klopekartuleid ainult hapukoorega, aga kui sai proovitud ka soolakat fetajuustu lisada, siis peale seda saime endale uue lemmiku. Feta ja kartul koos hapukoorega annavad tulemuseks väga maitsva ja mõnusa tulemuse. Ürte ja küüslauku ning veidi võid ka lisaks ja midagi mõnusamat on võimatu ette kujutada. Võtad kõrvale värkset soolakurki või hapukoorega kurgi-tomati salatit ja ei tahagi midagi justkui...
Kohvimaitseline Bambu kamavaht suvemarjadega
Lihtsad magustoidud on suvisel ajal hinnas, sest kes see ikka viitsib ja soovib suvel köögis liiga pikalt mässata. Selle kohvimaitselise kuid täiesti kofeiinivaba Bambu viljakohvi pulbriga kamavahu valmistamine võtab aega küll loetud minutid. Nopi kamavahule veel magusaid suvemarju ja väga mõnus magustoit ongi valmis, mis sobib isegi pidulikumal toidukorral lauale sättida. Kama annab sellele vahule hästi mõnusa lisamaitse ja tekstuuri. Lisaks on kama sarnaselt Bambule viljakohvile ka igati mõistlik valik, kui soovid tervislikumalt ja täisväärtuslikumalt toituda. Bambu viljakohv rolliks siin kooslusel on anda sellele magustoidule mõnusa kergelt mõrkja kohvi nüanssi. Samas võib seda kamavahtu rahulikult ka pere kõige pisematele pakkuda,...
Purukattega kohupiima-tikrikook
Käes on see õnnis aeg, kus aias põõsastel kõik sõstrad-tikrid-vaarikad valmis saanud ja suvemagusaid marju saab ilma igasuguse mõõdu- ja piiritundeta nautida. Otse põõsast korjatud marjadel on hoopis teine mekk ja ükski sügavkülmutatud mari ei küüni selle eheda ja väge täis maitseni, mida hetkel aias on nautida võimalik. Ja kui isu marjadest on taas täis söödud, siis võib nautida ka suvemarjadest kooke. Purukattega tikri-kohupiimakook on meie pere aastatepikkuseks suureks lemmikuks saanud. Esmalt seepärast, et see on väga maitsev ja mahlane kook. Teisalt seepärast, et valmistamiskäik on sümpaatselt lihtne ja kuigi koogil on neli kihti – aluskiht, marjad, kohupiimatäidis ja purukate...
Ahjuomlett külmsuitsulõhe ja juustuga
Maitsev ja pisut teistmoodi ahjuomlett sobib nii hommiku- kui ka õhtusöögiks. Kergelt suitsumaitseline külmsuitsulõhe, kreemine valgehallitusjuust ja karamelline sibul annavad omletina valmistades tulemuseks keelt alla viiva tulemuse. Alusta omleti valmistamist pliidil ja lõplik küpsemine toimub juba ahjus. Siin omletis on kasutatud valgehallitusjuustu (sobib nii Brie kui ka Camembert juust), aga samamoodi võib kasutada ka sinihallitusjuustu või ka tavalist riivitud juustu. Maitsev ja mõnus jääb see kooslus igal juhul. Postitus sündis koostöös Viciga.